Общи условия - e-refan.bg
Натурална козметика
БЕЗПЛАТНА Доставка при
поръчка над 30 лв.
*до офис на Спиди
100% качество
100% български продукт
Общи условия

1.Дефиниции

 

В тези общи условия:

 

‘E-refan.bg и ‘ние’ означава Скибел ООД, регистрирано в Република България, с ЕИК: 200221196 ‘Потребител’, ‘Клиент’ и ‘вие’ означава всяко физическо и юридическо лице, което посещава уебстраницата.

 

‘Потребителско име’ се използва за уникална поредица от символи, чрез които потребителят се идентифицира и влиза в уебсайта.

 

‘Парола’ означава комбинация от букви, цифри и знаци, която заедно с потребителското име служи за достъп на потребителя до пълното съдържание на уебсайта и до личния му потребителски профил.

 

‘Дата на изпращане’ означава датата, на която потребителската пратка напуска нашия склад и се предава на куриер.

 

‘Интернет страница’, ‘Уебстраница’ и ‘Уебсайт’ означават една или повече страници, публикувани под e-refan.bgа www.e-refan.bg , както и под всички под-e-refan.bgи на този.

 

‘Потребителски профил’ е база данни, съдържаща информация за регистрирания потребител, предоставена в процеса на регистрация.

 

‘Сървър’ е запаметяващо устройство или система от свързани устройства, на което или на някое от които е инсталиран системен софтуер за изпълняване на задачи във връзка със съхраняване, обработка, приемане или предаване на информация.

 

‘Доставчици’ са трети фирми, с които Скибел ООД  има установени споразумения за придобиване на стоки и услуги, с цел предоставянето им на клиенти на e-refan.bg .

 

‘Ваучер’ и ‘Промо Код’ означава документ, издаден от e-refan.bg , който дава на собственика му право на отстъпка при закупуване на продукти от уебсайта.

 

2.Предмет на договора

Отношенията между E-REFAN.BG и потребителите на уебстраницата са договорени според тези условия. С отбелязване в поле ‘Прочетох и съм съгласен с Условия за ползване’ клиентът извършва електронно изявление, с което декларира, че е запознат и приема настоящите условия при регистрация, както и с натискането на обект, картинка, линк (различен от този на Общите условия) или бутон, разположен на уебсайта www. E-REFAN.BG,  Вие извършвате електронно изявление, с което декларирате, че сте запознати, съгласни и приемате настоящите условия.  От 09.01.2016г. започва да работи електронната платформа за онлайн решаване на потребителски спорове (платформа за ОРС) - нейният адрес е http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

3.Регистрация и достъп

 

Уебстраницата е достъпна за всеки, като специфична информация за кампаниите и продуктите може да е достъпна само за регистрирани клиенти. Регистрацията в уебсайта ви предоставя ексклузивен и неограничен достъп до пълното му съдържание, информация за всички промоции и продукти и ви дава възможност да пазарувате.

 

Личните данни, които предоставяте при регистрация в www.е-refan.bg, ще се използват и третират стриктно според политиката за конфиденциалност, изложена в т.13 от настоящите условия.

 

Потребителското име и паролата, които използвате за достъп в сайта, са лични и не трябва да се преотстъпват на трети лица. При опасение, че трето лице използва потребителското ви име и парола, Вие трябва да се свържете с нас. Вие сте отговорни за всички поръчки и плащания, направени от вашият профил в уебсайта. Ваша отговорност е да пазите паролата си на сигурно място. Препоръчваме ви да не я казвате на никого.

 

Ако сте забравили вашата парола, свържете се с нас, и ние ще ви изпратим инструкции как да я промените.

 

Ние се стараем достъпът до сайта да е непрекъснат, но е възможно по всяко време по независещи от нас причини той да бъде ограничен или спрян.

 

4. Цени и плащане

 

Валута: Всички цени в уебсайта са в български лева, с включен ДДС. Указаните цени не включват доставка.

цена: Това е цената, която трябва да заплатите, ако желаете да притежавате желаният продукт.

 

Промяна на цените: Ние си запазваме правото да променяме обявените цени. При всички случаи цената, обявена в момента на поръчката, е цената , която се очаква да заплатите.

 

Начин на плащане: Ние приемаме следните начини за плащане: дебитна или кредитна карта, PayPal, ePay, EasyPay и наложен платеж. При всички случай на авансово плащане, а именно банкова карта, PayPal, ePay, EasyPay E-REFAN.BG не съхранява информация за вашата карта или сметка. Тези трансакции се извършват изцяло на сървърите на нашите партньори. Възможно е във всеки етап от съществуването на е-refan.bg някой от изброените начини на разплащане да не бъдат достъпни.

 

5.Доставки

 

Цена за доставка: Цената за доставка на вашата поръчка зависи от теглото и, като за стойността на доставката ще получите информация преди да финално потвърждение на поръчката ви .Вашите поръчки се доставят чрез куриерска услуга, която се заплаща допълнително. При рекламация и връщане на продукта се възстановява само стойността на стоката/стоките които са изпратени/получени. Допуска се при специфични условия ( промоции, поръчка над определена стойност и др.) доставката да не бъде заплащана и да е за сметка на е-refan.bg.

 

Срокове на изпращане на поръчани стоки: Доставката на вашата поръчка е до 3 работни дни. По време на национални празници и официални почивни дни може  срока за доставка да е различен. В случай, че има забавяне на поръчка ви, ще ви уведомим .

 

Адрес за доставка: Всички поръчки ще бъдат доставени до посочения от вас адрес. Предоставянето на пълен и точен адрес на доставка е отговорност на клиента. Ние не можем да променяме адреса за доставка след като статусът на поръчката бъде променен на ‘Изпратена’.

 

Собственост на поръчаната стока: Вие получавате правото на собственост върху поръчаната стока след като сте я получили и след като плащането е получено от е-refan.bg. Поръчаните стоки не са предназначени за препродажба.

 

Неполучена поръчка: В случаите, в които вие не сте налице на адреса за доставка, куриерът ще ви остави съобщение и ще опита да достави пратката отново на следващия работен ден. В случаите, в които не сте налице и на следващия ден, ще ви бъде оставено съобщение, указващо местоположението на куриерското депо, където пратката ще бъде съхранявана за 5 работни дни. Ако клиентът не вземе пратката си от офиса на куриера в 5-дневен срок, поръчката ще бъде върната в складовете на е-refan.bg. В случаите, когато поръчката е изпратена и неполучена в период от 5 дни, клиентът трябва да се свърже с е-refan.bg за допълнително разследване на случая.

 

е-refan.bg е онлайн магазин, предлагаш продуктите на водещата българска марка „РЕФАН“. Всички продукти предлагани на уебсайта са произведени и доставени директно от дистрибуционната мрежа на „РЕФАН“.

 

6.Рекламации и връщане на продукт.

 

Право за отказване на поръчка: Вие имате право да отмените и върнете вашата поръчка в срок до 7 работни дни от датата на получаване. Ние ще ви възстановим пълния размер на заплатената сумата за стоката и таксата за доставка при грешно или дефектно доставени стоки, ако са спазени следните условия и процедури:

 

1) Условия за връщане на поръчка: За да получите обратно сумата, платена за поръчката, трябва да върнете стоката/стоките в 7 дневен срок и в същото състояние, в което са получени. Това означава, че стоката трябва да бъде неупотребявана, незамърсена и в оригиналната опаковка с всички етикети и стикери, включително с всички придружаващи стоката аксесоари. Ние имаме правото да намалим или откажем връщане на сумата ако горепосочените условия не са спазени.


2) Процедура за връщане на поръчка: При връщане на поръчка клиентът трябва да изпрати заедно със стоката/стоките всички съпътстващи документи които са били приложени  заедно със стоката/стоките, при получаването им.. Ако изпратите пратка без документите  и ние не може да установим кой е подателят и това може да доведе до забавяне на обратното плащане.

 

Обратно изпращане на пратки: За сигурно транспортиране на пратките обратно към нас препоръчваме използването на куриери или друг начин, който предлага доказателство с обратна разписка. В случай, че върнете стока, но парите ви не бъдат възстановени, то ние не сме получили стоката обратно в нашите складове. В тези случаи ние ще проведем задълбочена проверка, която може да отнеме до 10 работни дни. Възстановяване на заплатената сума може да се нареди след изтичане на този период. е-refan.bg не поема отговорност в случаите, в които стоки са изпратени на грешен адрес или не са получени от нас по други причини. По тази причина препоръчваме стоките да бъдат връщани чрез куриер. По желание, клиентът може да застрахова стоката, която връща.

 

Застраховка на пратки: Клиентът носи отговорност за избора на най-подходящ начин на изпращане на стоките обратно до нас, както и за застраховането им. е-refan.bg не носи отговорност в случаите на форсмажорни обстоятелства като стачки, протести, тероризъм и природни бедствия и други действия или събития независещи  от е-refan.bg.

 

Разходите по връщане на стоката са за сметка на клиента с изключение на случаите, когато получената стока е грешна или повредена.

Адрес: Стоката/стоките трябва да се доставят на адрес. Гр. Плевен 5800, ул. „Цар Борис III” -12 ет.2 магазин Рефан.

 

             3. Отказ за приемане на върната пратка: е-refan.bg си запазва правото да откаже приемане на върнатата стоката/стоките ако не са спазени условията по точка 6 под точка 1. В този случай потребителя се уведомява  по е-майл или чрез телефонно обаждане или друг способ. В този случай потребителя може да изисква изпращането на стоката обратно като разхода за повторното изпращане са за сметка на потребителя.

 

            4. Всички суми се възстановяват само по банков път, върнатата стока/стоки със наложен платеж няма да бъдат приемани. За уточняване на банковата сметка на клиента Ние ще се свържем с вас.

 

7.Гаранции

 

Ние гарантираме, че стоките, които поръчвате и получавате са произведени от “REFAN” и ще бъдат без дефекти, при условие, че са спазени инструкциите за употреба и  съхранение.

 

8.Непреодолими сили

 

Когато неизпълнението на тези условия се дължи на възникването на форсмажорни обстоятелства (непредвидено или непредотвратимо събитие от извънреден характер, като природно бедствие, стачки, саботаж, бунтове, граждански вълнения, състояние на война, ембарго и др.), отговорностите на e-refan.bg спират до преминаването на тази непреодолима сила. Ние ще се свържем с вас до 30 работни дни след отминаването на непреодолимата сила, за да обсъдим евентуални промени по доставка, плащане, приемане на рекламация и други. 

 

9.Данни за контакт

 

Можете да се свържете с нас по всяко време, на имейл customers(@)е-refan.bg; или на телефон +359 (898) 92 17 00 между 9:30 и 16:30 всеки ден с изключение на почивни дни и национални празници. За най-ефективна комуникация ви препоръчваме да контактувате с нас чрез електронна поща, като гарантираме отговор във възможно най-кратки срокове.

 

Ние ще комуникираме с вас на адреса на електронната поща, предоставен от вас при регистрация. При промяна на този адрес е важно да ни уведомите.

 

10.Бюлетини

 

Вие можете да изберете дали да получавате електронни бюлетини от е-refan.bg , тяхната честота и тема. Ще ви изпращаме бюлетини само след вашето съгласие или в случаите, в които информацията е свързана с ваша поръчка.

 


Във всеки имейл, който ви изпращаме, има указания как да преустановите получаването им. Това обаче би ограничило възможността да получавате информация за специални предложения и промоции в бъдеще. Гарантираме, че ще предоставяме вашите данни на специално подбрани трети лица само и единствено след вашето изрично съгласие.

 

11.Интелектуална собственост

 

РЕФАН  е регистрирана търговска марка.

 

Цялото съдържание на уебсайта, което включва графичен дизайн, текст, програмен код са собственост на e-refan.bg. Снимков материал е собственост на РЕФАН ООД. Всички права са запазени. Никаква част от това съдържание не може да се копира, публикува, използва и разпространява без писменото съгласие на e-refan.bg или РЕФАН ООД.

 

Имате право да разглеждате съдържанието на компютърен екран, да го запазвате на вашия твърд диск (с изключение на сървър или друго запомнящо устройство, което е свързано в мрежа с други компютри), да отпечатвате едно копие за ваша лична, некомерсиална употреба, но само при условие, че запазвате в цялост информацията за собственост на съдържанието.

 

Нямате право да размножавате, променяте, копирате и разпространявате с комерсиална цел каквато и да е част от съдържанието на уебсайта без писменото разрешение на Скибел  ООД.

 

Уебсайтът може да съдържа линкове към сайтове на трети страни. Скибел ООД е собственик и отговаря само и единствено за информацията, публикувана на е-refan.bg.

 

12.Общи условия

 

е-refan.bg си запазва правото да променя тези Условия. Актуалните условия в момента, в който е направена поръчка от потребител, са договорените условия за конкретната поръчка. Ние съхраняваме копие от всички промени на тези Условия и датите на всяка промяна и ви препоръчваме да отпечатате копие от тези условия в момента на поръчката.

 

В случай, че части или цели разпоредби на настоящия договор бъдат признати за противоречащи на императивни норми, за нищожни или по каквато и да било причина неприложими, то тази разпоредба ще бъде считана за самостоятелна спрямо останалите разпоредби и няма да засегне действието и приложимостта на която и да било от останалите разпоредби.

 

Всички спорове между страните във връзка с изпълнението и/или тълкуването на настоящите условия следва да се решават чрез преговори между тях в дух на сътрудничество и добра воля, а ако преговорите се окажат безрезултатни – по съдебен ред, според действащото законодателство в Република България.

 

Версия 01 от 22 Октмоври 2017г.  

абонамент
“Регистрирай се, за да получаваш специални оферти и информация за нови продукти и промоции.”
© 2017 Всики права запазени.
Дизайн и разработка TaraSoft